Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti

Teemu Salonen

Architect, BI & Data
Linkedin
044 480 6614

Teemulle on kertynyt kokemusta IT-alalta melkein 15 vuotta. Hänellä on vankka osaaminen Microsoftin BI-välineistä ja SQL Server –tuoteperhe on tuttu jo 2000-versiosta alkaen. Teemulla on hallussa myös C# ja VB.NET sekä kokemusta useista erilaisista lähdejärjestelmistä ja niiden datan siirtämisestä, käsittelystä ja lataamisesta tietovarastoon.

Teemulla on kyky hahmottaa laajasti kokonaiskuva ja toimia hyvässä yhteistyössä asiakkaan kanssa, koska hänelle tärkeintä on päästä asiakkaan kanssa yhteiseen päämäärään ja tehdä sitä varten oikeita valintoja ja ratkaisuja. Teemu onkin se joukkueen Jukka Tammi, eli hengenluoja. Positiivisen asenteen kautta pystytään käsittelemään myös vaikeita asioita.

Microsoftin sertifikaatit:
MCSE: Data Management and Analytics
MCSE: Business Intelligence
MCSE: Data Platform
MCSA: SQL Server 2012/2014

Mikä oli toiveammattisi yläkouluikäisenä?

Jo yläkouluikäisenä olin kiinnostunut tietokoneista sekä kaikista niihin liittyvistä asioista. Oikeastaan ensimmäiset askeleet ohjelmointiin otin juuri yläasteella, jolloin olin TET-jaksolla viikon ajan tutustumassa IT-alan yritykseen.

Toinen toiveammattini on ollut isän ammatin myötä upseerin ammatti, mutta tuon alan työtilanne ja epävakaus sai tekemään armeija-aikana valinnan IT-alan puolesta.

Jos olisit supersankari, mikä olisit ja miksi?

Olisin Flash Gordon. Hänellä ei ollut yliluonnollisia voimia, vaan huoli maailmasta ja tahto pelastaa se pahalta. Flash Gordon oli myös ensimmäinen supersankari, jonka näin televisiossa. Elokuvan soundtrack on muuten Queenin käsialaa ja varsinkin Flash’s Theme -biisiä on tullut kuunneltua paljon.

Mikä on suosikki tv-sarjasi?

Olen seurannut viimeksi Mr. Robot -nimistä sarjaa, jossa ryhmä hakkereita yrittää lamauttaa koko maailman. Sarjassa käsitellään mm. teknologian vaikutusta ihmisiin ja suurien yrityksien kasvavaa valtaa.

Jos et asuisi Suomessa, missä asuisit ja miksi?

Suomi on tottakai maailman paras maa asua ja elää, mutta säiden puolesta voisin asua esim. Espanjan tai Portugalin auringon alla. Suomen kesä on parasta aikaa, mutta talvet ja varsinkin loskakelit, voisin asua muualla.