Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti

Riku Hiltunen

Developer, BI & Data
Linkedin
045 664 1010

Rikun tekninen osaaminen on vahvaa ja tietotaitoa on kertynyt erityisesti Microsoftin BI-työkaluista aina tiedon varastoinnista datan visualisointiin. Erityisosaamisena hänellä on PowerBI Custom visuaalit, R, QGIS ja PowerApps. Ohjelmointitaito on haettu Jyväskylän yliopiston Tietotekniikalta. Rikulta löytyy myös Opettajan pedagoginen pätevyys.

Mitä kirjaa luet tällä hetkellä ja miksi?

Esko Valtaojan Kaiken käsikirja. Opintojen aikana luin sivuaineena filosofian aineopinnot ja Valtaojan lähestymistapa, sekä kyky tiivistää asioita objektiivisesta näkökulmasta ovat mielestäni erinomaisia. Filosofiaa tulisikin popularisoida Valtaojan tapaan modernin yhteiskunnan pureskeltavaksi.

Sieltä kun löytyy kaikennäköistä arkipäivän elämäänkin, esimerkiksi ohjelmoinnin perusperiaatteet löytyvät Leibnizin Monadologiasta (1714).

Mitä musiikkia kuuntelet ja millaisessa tilanteessa?

Musiikkia kuuntelen vain töitä tehdessä. Taustalla soi usein electro jazz, tai blues. Vaihtoehtoisesti AC/DC:n tuotanto, jos deadline on lähellä.

Mistä onnistumisestasi olet ylpeä?

Jokainen maaliin saatu projekti on ylpeydenaihe. Erityisenä ylpeydenaiheena on asiakkaan R&D ympäristöön toteuttamani Azure+PowerApps+PowerBI-combo, jolla tuotekehityksen tuloksia ja materiaaleja saatiin kirjattua QR-koodien avulla kantaan.

Yksittäisen lopputuotteen valmistuksen koko historia saadaan luettua sekunneissa suoraan kannasta raportille. Tai esimerkiksi yksittäisen komponentin laadunvalvonnan tulokset saadaan helposti kirjattua.

Jos saisit valita kenet tahansa, elävän tai kuolleen, kenet haluaisit tavata?

Ensimmäisen kuulennon softatiimin. Ihan vain kättä puristaakseni. Softan tekeminen kavereille, jotka lentävät kuuhun vehkeellä, jossa on vähemmän laskentatehoa kuin jääkaapissani… Ei voi kun hattua nostaa.