Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti

Jani Laitala

Senior Architect, BI & Data
Linkedin
044 480 6622

Jani on tietotekninen matemaatikko, joka inspiroitui Javasta ja ryhtyi koodaajaksi. Koodaaja, joka syventyi tietokantoihin ja muuttui tietovarastotyömieheksi. Tähtimallintaja, jolle jättimäiset tietomassat ovat tuttuja. Datankerääjä, joka haluaa löytää ja ymmärtää ladatun informaation ja kommunikoida sen visuaaleilla. Datavuoristokiipeilijä ja neuroverkkokalastaja. Sertifioitu datamies, jolle asiakasrajapinnassa toimiminen ei ole kryptoniittia vaan superpähkinää.

Mikä oli toiveammattisi yläkouluikäisenä?

Seiskaluokalla kilpailin vielä Formula kartingilla. F1 oli tietenkin itsellänikin haaveena ja suosikkini taisi olla kolminkertainen maailmanmestari Nelson Piquet.

Mitä kirjaa luet tällä hetkellä ja miksi?

Kindlessä on tällä hetkellä kesken Charles Wheelanin kirja Naked Statistics. Tilastotieteen perusteos, jossa tapa esittää asiat on kuin vastalause perinteiselle tietokirjallisuudelle. Monimutkainen konsepti selitetään intuitiivisella ja yksinkertaisella käytännön esimerkillä.

Mikä on suosikki tv-sarjasi?

Tämän hetken Netlix-suosikkini on Musta kuningatar (The Queen’s Gambit). Tyylikäs ja koukuttava tarina persoonallisen nuoren naisen matkasta orpokodista shakkimaailman huipulle.

Jos saisit valita kenet tahansa, elävän tai kuolleen, kenet haluaisit tavata?

Tämä kysymys taisi olla aikoinaan myös englannin yo-kokeeni aihe. Valintani oli tuolloin Paula Abdul. Englanninopettajani arvioi, että tällä persoonallisella teoksellani maksimoin käytettävissä olevan kapasiteettini kerätä pisteitä. Toisaalta voisi olla hienoa tavata joku hieman ikonisempi henkilö, vaikkapa Kultakuumeaikojen Charles Chaplin.