Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti

Muuttamalla SQL Server Management Studion (SSMS) asetuksia, voi tehostaa ohjelman parissa työskentelyä. Tässä vinkissä käydään läpi muutamia näistä.

******1. Korvaa selauspalkki sisällön esikatselulla**

Monissa tekstieditoreissa löytyy ominaisuus lisätä navigointipalkkiin koodin esikatselu. Management Studioon sen saa päälle asetuksista valikosta (Text Editor -> All Languages -> Scroll Bars).

Valitse sieltä päälle ”Use map mode for vertical scroll bar” -asetus. Oletuksena rullauspalkissa, hiiren kursorin kohdalla, näytetään myös pieni tekstin esikatseluikkuna. Jos kyseinen ominaisuus häiritsee, “Show Preview Tooltip” -kohdasta voi ottaa sen pois käytöstä. Source Overview -asetus muuttaa palkin leveyttä. Selauspalkin ulkonäön lisäksi, asetus muuttaa myös hieman sen toimintaa. Palkin raahaamisen sijaan, dokumentissa voi siirtyä nopeasti haluttuun kohtaan vain klikkaamalla siihen.

******2. Kiinnitetyt välilehdet omalle riville**

Monesti Management Studiossa työskennellessä kyselyitä kertyy useisiin välilehtiin, jolloin niiden hallinnasta tulee hankalaa. Välilehden voi kiinnittää ensimmäiseksi sulkemispainikkeen vieressä olevasta painikkeesta, mutta asetuksista saa muutettua kiinnittämisen vieläkin tehokkaammaksi tavaksi järjestellä välilehtiä.

Asetus löytyy valikosta (Environment -> Tabs and Windows), josta voi ottaa päälle ”Show pinned tabs in a separate row” asetuksen. Nyt kiinnitetyt välilehdet siirtyy omalle riville, eikä ne katoa näkyvistä vaikka välilehtiä kertyisi kymmeniä.

******3. Rivinumerot näkyviin**

Oletuksena Management Studiossa rivinumerot ei ole näkyvillä. Rivinumerot auttaa selkeyttämään pitkän SQL-kyselyn lukemista, ja tietyn kohdan uudelleenlöytämistä kyselyssä. Asetuksen saa päälle valikosta (Text Editor -> All Languages -> General) ja ottamalla käyttöön kohdan ”Line numbers”.

******4. Muuta tilapalkin väriä yhteydestä riippuen**

Useita palvelinyhteyksiä käyttäessä pitää olla tarkkana, mille palvelimelle nykyinen välilehti on yhteydessä. Yhteysasetuksista voi muuttaa alareunassa näkyvän tilapalkin väriä, riippuen siitä mihin palvelimeen välilehti on yhteydessä. Ominaisuutta käyttääksesi, yhteyden muodostusikkunassa valitse ”Options” ja siellä valitse rasti ruutuun ”Use custom color”. Värin voi käydä valitsemassa ”Select” napista.

Tämän jälkeen yhteyden muodostuksessa, jos palvelinnimen valitsee pudotusvalikosta, tulee myös käyttöön aiemmin määritetty tilapalkin väri.