Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti

Kirjoittelen tätä jo hiukan lomafiilisten kera. Olen juuri lähdössä vähän erilaiselle lomalle, pitkälle vaellukselle Portugalista Espanjaan.

Lähden Portosta toista tunnettua pyhiinvaellusreittiä Santiago de Compostelaan ja tästä vielä erikseen rantareittiä. Reitti kulkee Atlantin rantoja myötäillen, useiden kylien kautta Espanjan puolelle. Joitain poikkeamia mielenkiintoisiin kohteisiin tulee matkan varrelle vielä lisäksi. Kävelen reitin yksin ja yövyn paikallisten ylläpitämissä pyhiinvaeltajille tarkoitetuissa majataloissa.

Reissusta tulee siis hyvin erilainen, kuin mitä aiempien, Lappiin suunnatuilla vaelluksilla. Ne on ollu lyhyempiä ja lähes aina mukana joku kumppani. Nyt tarkoituksena on ottaa kunnon irtiotto kaikesta töihin liittyvistä kontakteista, samoin kuin sosiaalisesta mediasta ja vastaavista. Matkan varrella varmaan tulee jäsennettyä asioita pään sisällä pitkälle tulevaisuuteen. Kuinka rytmittää työtä ja vapaa-aikaa ja tarkastella vähän omia arvojaan elämän eri osa-alueilla.

Eräänlainen pyhiinvaellusmatkahan tästä sitten tulee mullekin, vaikka en varsinaisesti sanan tuossa merkityksessä matkaan lähdekään.

Kuinka tämä sitten onnistuu nykyisessä työtilanteessa ja asemassa? Itsellä kuitenkin on vasta vajaan vuoden ajan toimineessa yrityksessä merkittävä rooli isoimman asiakkaan järjestelmien osalta ja myös toiminnasta Oiwan sisällä, vähän kaikilla osa-alueilla. Kuka kantaa näistä asioista vastuun tuon lähes kuukauden aikana, kun minua ei saa kiinni edes kännykällä hetikään kaikkina aikoina? Puhumattakaan että pääsisin sähköpostiin tai mihinkään skype-kokoukseen välillä.

Meillä on alusta alkaen kiinnitetty huomiota porukan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Vastuita on heti jaettu kaikille ja kaikki ovat valmiita ottamaan koppia toisen puolesta tarvittaessa. Ammattitaito hoitaa asioita on meillä kova, joten suuri osa oiwista pystyy ottamaan näistä minun päivittäisistä vastuista koppia.

Työtehtävien roolitus ja hallinta pitääkin aina hoitaa niin, että mikään asia ei ole pelkästään yhden ihmisen takana ja hallussa. Lomalla pitää pystyä olemaan päivystämättä puhelinta ja saada hengähdystauko arjen aherrukseen. Kenenkään ei tarvi tehdä näitä töitä yksin, eikä kenenkään tarvi olla korvaamaton.

Se ettei olekaan enää se, joka kontrolloi ja tietää jonkun asian ainoana kokonaan, voi olla aluksi pelottavaa, mutta pitkässä juoksussa helpottavaa ja vapauttavaa. Jos yrittäjänä ei aivan täysin näistä irti pääsekään, niin ainakin tämä vaellus tulee onnistumaan Oiwan puolesta hyvin. Eri asia jaksanko sitten omin jaloin yksin puurtaen perille Santiagoon… Siitä voin kertoa palattuani!


Juha on Oiwan operatiivinen johtaja ja pitää myös huolta asiakkaan projekteista.Sen verran hän seuraa somea reissullaan, että päivittää tunnelmia omalle Juhan Camino -Facebook-sivulleen.