Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti

Vajaa puolen vuoden työharjoittelu Oiwalla on tulossa päätökseen. Vaikka suurin osa täällä tehdyistä asioista olivat minulle täysin uusia, on tullut huomattua, että on niistä koulussa opituista taidoistakin paljon hyötyä, vaikka asia ei täysin sama olisikaan. Täytyy sanoa, että kun koulussa oli jokin tietokantoihin liittyvä kurssi meneillään, niin ei sitä ikinä uskonut, että mahdollisesti tämä on se, mitä teen työkseni joskus. Nyt ei mieleen kyllä oikeastaan muuta vaihtoehtoa juuri tulekaan.

Oiwalle tullessani odotin, että opin paljon uusia asioita ja että todella ymmärtäisin, mitä täällä oikeasti tehdään. SSIS, SSAS, SSRS? Nuo eivät aluksi sanoneet kyllä yhtään mitään. Ensimmäisenä tuli mieleen vain, että on siinä monta S-kirjainta. Pikkuhiljaa sitä alkoi kuitenkin ymmärtää, mitä mikäkin tarkoittaa ja ymmärtää sen, miten näistä ”palasista” kootaan se koko yhtenäinen prosessi. Nämä edellä mainitut eivät olleet suinkaan ainoat asiat mihin pääsin tutustumaan. Tutuksi tuli myös PowerBI, Azure ja Sharepoint sekä ennestään tuttuja asioita, kuten C#-ohjelmointia pääsi soveltamaan.

Kaiken kaikkiaan pääsin tekemään mm. RS- sekä PowerBI-raportteja, tiedon lukemista excelistä ja muista lähteistä tietokantaan, tabulaarisia kuutioita, Sharepoint-intranettiä ja tietokannan taulujen ylläpitosovelluksia. Lisäksi teimme pienellä ryhmällä koko tiedonkäsittelyprosessin siirtämisen Azure-pilvipalveluun, missä prosessin kulku on lähestulkoon sama, mutta tapa eroaa kuitenkin aika paljon.

Työ täällä Oiwa Solutionsilla on ollut mielenkiintoista. Aluksi se oli vaikeaa ja piti olla erittäin tarkkana, mutta silti se on ollut erittäin mukavaa. Sopivat haasteet työssä eivät ole koskaan pahitteeksi.

Päällimmäisenä mieleen jäi yhteiset tapahtumat ja tekemiset, mukava porukka ja yleisestikin hyvä työyhteisö, jossa kaikki otetaan huomioon. Täällä tuntee olevansa yhdenvertainen muiden kanssa ja harjoittelijana apua askarruttaviin asioihin saa, kun sitä tarvii. Joskus hyvä apu oli myös se, että käskettiin vielä itse yrittää. Tekemällähän sitä oppii, eikä niin, että joku muu tekee asiat puolestasi. Työelämästä opin täällä ainakin sen, että vastuuta on niin johtajilla kuin työntekijöilläkin. Ja sen, että kun työyhteisö toimii, työtä on kiva tehdä ja siihen pystyy keskittymään paljon paremmin ja näin koko homma toimii paljon paremmin.

Oskari Loppi aloittaa Seinäjoen ammattikorkeakoulussa 4. vuoden tietotekniikan insinööriopinnot. Hän teki opintoihinsa kuuluvan harjoittelun Oiwassa. Oskari viettää vapaa-aikaa tyttöystävänsä ja kavereidensa kanssa ja saattaa välillä viskoa frisbeegolfia, jos sattuu huvittamaan. Yleensä tietotekniset asiat huvittavat enemmän.