Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti

Aiemmin kirjoittelin ajatuksia siitä, kun meille tarjottiin firman puolesta Personal Trainer käyttöön ja ennakkoasenteestani asiaa kohtaan. Nyt on kaikki käynnit käytetty ja onneksi aiemmat pelkoni eivät käyneet toteen. Sehän olikin mukavaa. Aikaa löytyikin treeneille ihan hyvin. Pt:n treeneissä kävin suoraan töistä päin. Itsenäiset harjoitukset olivat viikonloppuisin tai iltaisin, kun lapset menivät nukkumaan. Enkä joutunut tiukalle ruokavaliolle, vaan katsoin itse vähän syömisiäni. Eikä pt karjunut vieressä, kun treenasin. Hän neuvoi ensin, miten liike tehdään oikein, tein rauhassa liikkeet ja hän katsoi, että pidän tarvittavan pitkän tauon. Tauoilla sitten juteltiin mukavia ja vitsailtiin.

Miten se varsinainen treenaus sitten oikein eteni? Ensin aloitettiin parantamaan lihaskuntoa hieman pienemmillä painoilla, mutta useammilla toistoilla. Vähitellen lisättiin painoja ja ruvettiin tekemään kovempaa. Pelkonanihan oli myös, että joudun liian koville ja paikat kipeytyvät liikaa. Tässä mentiin kuitenkin sopivalla tasolla. Välillä en meinannut enää jaksaa tehdä viimeisiä liikkeitä, mut sehän on tarkoituskin. Silloin on tarpeeksi painoja. Joskus oli treenin jälkeen jalkalihakset niin väsyksissä, ettei meinannu enää autoon jaksaa kävellä. Tottahan tuollaisesta lihakset kipeytyivät, mutta se oli vielä siedettävää eikä monen päivän särkyä, kuten aiemmin olin saanut omilla treeneilläni.

Tästä tullaankin siihen mitä hytöyä tästä kaikesta oli. Lihaskuntoni oli ollut siinä kunnossa, että polveni kipeytyi aiemmin jo lenkkeilystä. Polvikivut loppuivat aika pian näiden treenien aloituksen jälkeen. Lihakset saatiin siis kuntoon. Olin myös aiemmin tehnyt salilla liikkeitä väärin ja jatkanut vain vaikka vähän ottikin kipeää. Tottahan siinä tuli särkyä niveliin. Nyt opeteltiin ensin tekemään liike oikein ja jos yhtään otti kipeää johonkin, niin tehtiin sama liike toisella tavalla. Nyt uskallan laittaa isompia painojakin, kun liike ei satu. Olen oppinut paljon uusia liikkeitä ja näin koko salilla käymisestä on tullut paljon mielekkäämpää. Aiemmin tein aika lailla samoja liikkeitä. Paremman jaksamisen myötä innostuin aloittamaan uuden harrastuksenkin, salibandyn.

Mielelle urheilu tekee kyllä erityisen hyvää. Olet ihan itseksesi omine ajatuksinesi, kuuntelet samalla hyvää musiikkia ja väännät hiki otsalla. Tiedät tehneesi jotain hyödyllistä ihan itsesi hyväksi. Joskushan ei oikein meinaa huvittaa lähteä, mutta kun vain menee ja tekee, niin mieli kyllä kirkastuu ja jaksaa taas paremmin. Kiitos meidän firmalle, kun tarjosi tämän mahdollisuuden sekä kuntosali Fitille ja pt Antti-Jussille avusta. Tämä oli minun näköiseni ja minulle sopiva treenaus. Sain tästä paljon ja tästä on hyvä jatkaa. Onnellinen työntekijä on tuottavampi, kuten meidän työelämän kehittäjä Minna aina sanoo.


Marketta tekee Oiwalla Business Intelligenceä Senior Developer -nimikkeellä. Marken aiempi kirjoitus treenin aloittamisesta personal trainerin kanssa löytyy täältä.