Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti

Teen etänä töitä Kuopiosta, reilun 300 kilometrin päässä Oiwien toimistolta Seinäjoelta. Kahden kuukauden perehdytysjakso Seinäjoella Oiwan toimipisteellä meni nopeasti. Kahdessa kuukaudessa ehti tutustua uusiin työkavereihin. Tällöin yhteyden ottamisen kynnys on pienempi ja tuntee kuuluvansa porukkaan, vaikka onkin monen sadan kilometrin päässä. Itse työhön sai hyvät eväät. Erityisesti pitää antaa kiitosta oppimispolusta, joka on tehty Oiwalla uusia harjoittelijoita ja työntekijöitä varten. Siitä sai hyvin kokonaiskuvan mitä kaikkea työ pitää sisällään ja mistä niihin löytää tietoa.

Haikein mielin tuli pakattua työvälineet autoon ja suunnattua auton nokka kohti Kuopiota. Työtilaksi erotettiin osa varastosta. Ikkunat löytyy ja lämmitys. Seiniin maalia ja lattiaan vinyyliä. Tila ei ole suuren suuri, mutta sinne mahtuu juuri tarvittava ja jäi vielä varastotilaakin, joka on erotettu verhoilla työtilasta. Aluksi ajattelin, että teen töitä talon sisällä, mutta lapset tulevat sen verran aikaisin koulusta ja usein vielä kavereiden kanssa, että ääntä ja touhua olisi liikaa ajatustyöhön. Nyt joudun menemään ulkokautta varastoon eli tulee tunne, että lähtee töihin. Lisäksi on sovittu lasten kanssa, että pitää soittaa, jos on asiaa.

Mitkä ajatukset on ensimmäisten kuukausien jälkeen? Työmatkaan ei mene aikaa lainkaan. Saan keskittyä omassa rauhassa kehitystyöhön. Sain sisustaa oman työpaikan mieleisekseni ja tarvittaessa vaihtaa, jos siltä tuntuu. Välillä tulee mieleen, että alkaakohan hiljaisuus ja yksin oleminen pidemmän päälle ärsyttämään. Siinä vaiheessa voin ottaa yhteyttä teamsilla tai puhelimella työkavereihin. Lisäksi käyn joka toinen kuukausi Seinäjoella kahden päivän ajan. Tämä järjestely tuntuu tähän elämän tilanteeseen enemmän kuin sopivalta. Lasten kuljettaminen kesken työpäivän esim. hammaslääkäriin on paljon helpompaa. Myös sairastellessa olen lähellä. Negatiivisia asioita en ole vielä keksinyt. Minut tuntevat tietävät, että olen kova höpöttämään ja ihmettelevät, miten viihdyn yksikseni. Loppujen lopuksi sitä on harvoin yksin. Muuna aikana on perhe ympärillä, lasten harrastukset ja kun keskittyy, niin ei sitä edes muista olevansa yksin. Työ itsessään onnistuu mistä tahansa, kun on vaan hyvät nettiyhteydet. Tätä kannattaisi kokeilla rohkeasti useammissa yrityksissä. Jos ei jatkuvana, niin vaikka muutamana päivänä kuukaudessa. Vaihtelu saattaisi piristää ja saada aikaan avoimempaa suhtautumista työn tekemiseen. Oiwalle iso kiitos tästä mahdollisuudesta.

Oiwan työntekijöillä kaikilla on sähköpöydät käytössä.