Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti
Asiakastarina

Unico on ollut hyvin tyytyväinen Oiwan Power BI -ratkaisuun

Unico halusi uudistaa raportointiaan ja päätyi Oiwan toimittamaan Microsoft Power BI -ratkaisuun. Yksi merkittävimmistä muutoksista aiempaan raportointiin on ollut se, että uusi ratkaisu näyttää myös ERP:ssä olevat puuttuvat ja virheelliset aineistot, jotka ovat aiemmin vääristäneet lukuja.

”Nyt kun aineisto pystytään korjaamaan, raportteihin voidaan luottaa. Nyt näemme mm. tehdaskatteen, jota ei ole onnistuttu muilla raportointivälineillä saamaan luotettavaksi. Ratkaisu tuleekin muuttamaan ja ohjaamaan jatkossa myös prosesseja ja toimintaa”, kertoo Unico Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Saarinen.

Power BI on yllättänyt näppäryydellään

Microsoft O365:ssä olevat interaktiiviset Power BI raportit toimivat nopeasti ja luotettavasti niin selaimessa, tabletilla kuin puhelimessakin ajasta ja paikasta riippumatta. Esimerkiksi myyntimiehet näkevät nyt asiakkaalla käydessään helposti tämän kaikki oleelliset tiedot yhdeltä näytöltä.

”Nyt saamme datamassasta rusinat pullasta nähtäville. Vaikka sama tieto on olemassa jossain, niin aivan kuin tieto olisi parempaa ja erilaista kun se on oikein esillä. Positiivisena yllätyksenä on tullut myös se kuinka helppo Power BI raportteja on itse tehdä”, Saarinen iloitsee.

Projekti on edennyt vauhdilla ja nälkä on kasvanut syödessä

Neljässä kuukaudessa projekti on edennyt iteratiivisella mallilla nopeasti ja joustavasti eteenpäin. Alkumäärittely pohjautui pitkälti siihen, mitä QlikView:ssä aiemmin oli, mutta nälkä on kasvanut syödessä ja monessa asiassa on edetty alkumäärittelyä paljon pidemmälle. Raportteja löytyykin jo viideltä eri osa-alueelta: Johto, Myynti, Tuotanto, Varasto ja HR.

Esimerkiksi HR-raporteilta nähdään nyt automaattisesti mm. liukumat, sairaspoissaoloprosentit ja vuokratyöntekijöiden kustannusten tarkistukset. Tällä saadaan poistettua paljon manuaalista käsin kirjaamista ja näin säästetään sekä aikaa että kustannuksia. Varasto-raporteilta pystytään mm. seuraamaan varastojen täyttöasteita ja optimoimaan olemassa olevat neliöt ja kuutiot parempaan käyttöön tuotteille, jotka kiertävät nopeiten ja tuottavat parhaiten. Tuotannossa pystytään seuraamaan mm. toimitusvarmuutta. Lisäksi tehtaalle on lisätty reaaliaikainen Power BI-mittaridatanäyttö, joka kertoo valmistuslinjakohtaisesti toteumaprosentit päivä- viikko- ja kuukausitasolla. Näin työntekijät näkevät koko ajan missä menevät suhteessa tavoitteeseen. Myös lähettämöön tulee kuutiomäärät kertova näyttö, jolla näkyy reaaliajassa päivän toteuma suhteessa tavoitteeseen.

Saarisen mielestä on ollut hyvä tapa edetä projektissa vaiheittain eteenpäin: ”Kun olemme nähneet uutta tietoa, niin on syntynyt koko ajan uusia ajatuksia, mitä vielä tarvitsemme parantaaksemme toimintaa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä sekä yhteistyöhön että itse ratkaisuun.”

UNICO on Kauhavalla toimiva joustinvuoteita ja sohvia valmistava kotimainen perheyritys, joka toimii jo kolmannessa sukupolvessa. Kotimaisuus ja käsityö ovat erittäin tärkeässä roolissa Unicon toiminnassa. Unico Finland Oy:llä on Suomessa neljä tehdasta ja palveluksessaan 115 huonekalualan ammattilaista.

Lue miten PoC-ratkaisullamme pääset nopeasti liikkeelle >