Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti
Asiakastarina

Paree Group koeponnisti BI-alustan Proof of Conceptin avulla

Miten toteutetaan ratkaisu, joka taipuu täysin eri liiketoiminta-alueilla toimivien yritysten tuotantotietojen raportointiin? Muun muassa tähän kysymykseen Paree Group lähti etsimään vastausta reilu vuosi sitten.

”Olimme jo jonkin aikaa seuranneet ja tutkineet erilaisia BI-vaihtoehtoja. Tuolloin käytössä ollut järjestelmämme ei vastannut enää käyttötarkoitusta, joten lähdimme miettimään muita vaihtoehtoja. Meillä ei myöskään ollut täyttä tuntemusta tai osaamista kaikista vaihtoehdoista, joten halusimme koeponnistaa ratkaisumalleja Proof of Concept -projektin kautta” kertoo Paree Group -konserniyhtiön ICT Manager Henri Juntunen.

Oiwan kokonaisratkaisu vakuutti

Yhteistyökumppaniksi valikoitui Oiwa Solutions, ja Proof of Concept -projekti käynnistyi heidän kanssaan talvella 2019. Valintaan vaikutti toimiva kokonaisuus: Oiwa Solutions sijaitsi fyysisesti konsernin pääpaikan lähellä, ja heidän tekemänsä ehdotus sopi konsernin käyttötarkoituksiin erityisen hyvin.

”Oiwan ratkaisu vakuutti: se oli riittävän kevyt, eikä se vaatinut meiltä suuria investointeja. Aikataulu ei ollut liian tiukka ja kustannukset vaikuttivat kohtuullisilta. Projekti ei myöskään sitonut meitä heti tiettyyn kumppaniin tai teknologiaan. Se oli siis helppo ratkaisu testata BI-alustan sopivuus”, Juntunen kertoo.

Ajansäästöä ja tehokkaampaa työtä

Proof of Concept -projektin aluksi Oiwa konsultoi Paree Groupia BI-alustan pystytyksestä: mitä vaatimuksia alustassa on ja miten se kannattaa pystyttää. Yritykset kävivät myös yhdessä läpi mitä dataa tietovarastoon lähdetään ensimmäisenä viemään ja miten se käännetään selkokieliseen muotoon. Oiwa Solutions hoiti ensimmäiset integraatiot ja datasiirrot tietovarastoon, sekä esimerkkiraportit, miten dataa pystytään tietovarastosta raportoimaan.

Jo projektin aikana Paree Group totesi, että ratkaisu vastaa heidän tarpeisiinsa: tietovarasto on laajennettavissa ja sieltä on helppo raportoida tarvittavia tietoja. Mitään uutta ei tarvinnut rakentaa, vaan Proof of Conceptin aikana tehtyä työtä pystyttiin jatkamaan sujuvasti, aivan kuin se olisi ollut osa alkuperäistä projektia.

Yhteistyö Oiwa Solutionsin kanssa sujui hyvin, joten projektia oli helppo jatkaa heidän kanssaan. Juntunen näkee projektin erityisenä hyötynä myös turhan työn karsimisen: ”Meillä on tehty paljon manuaalista raportointia ja tietoa on kopioitu eri exceleihin. Nyt meidän ei tarvitse käyttää aikaa datan hakemiseen eri lähteistä, vaan tietovarastossa on yksi reaaliaikainen raportti. Pidimme myös Oiwan mallista viedä tietovarastoon vain oikea tieto – näin subjektiivisia tai ristiriitaisia tulkintoja ei pääse syntymään. Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa kaikkien yritystemme tietoa pystytään raportoimaan samalta alustalta – tähän Oiwa Solutionsin ratkaisu tuntuu soveltuvan varsin hyvin.”

”Oiwan ratkaisu vakuutti: se oli riittävän kevyt, eikä se vaatinut meiltä suuria investointeja.”

Henri Juntunen ICT Manager, Paree Group

Paree Group Oy on Kauhajoella toimiva kasvava ja kansainvälisesti toimiva kotimainen perheyhtiö, jolla on vahvat 40-vuotiset juuret suomalaisessa osaamisessa ja yrittäjyydessä. Paree Group -konserniin kuuluu neljä tytäryhtiötä: johtava potilasimuun liittyvien ratkaisujen toimittaja Serres Oy, Pohjoismaiden johtava rakennusten lattiakaivojärjestelmiä valmistava Vieser Oy, suomalainen terveysteknologia-alan sopimussuunnittelua ja valmistuspalvelua tekevä Innokas Medical Oy, sekä Ruotsissa toimiva Cubist IT Ab, joka tarjoaa älykkäitä IT-ratkaisuja terveydenhoitoalalle.