Ota yhteyttä

Kääritään hihat ja tehdään tuloksia!

Lähetä meille viesti
Asiakastarina

Atrian tiedolla johtamisen portaali

Atrian tiedolla johtamisen portaali, Akseli, on otettu käyttöön jo vuonna 2008. Lähtötilanne kymmenen vuotta sitten oli, että exceleillä olisi voinut peittää Nurmon mäen, eikä kukaan ihan varmasti tiennyt, mikä exceleistä oli ajantasaisin. Tiedolla johtamisen portaalia lähdettiin rakentamaan Atrian Akseli-tiimin ja Oiwalle siirtyneen Juha Salosen tiimin hyvällä yhteistyöllä. Vuosien varrella on tullut uusia tarpeita ja Akselin ympärille rakennetaan osa-alueita sitä mukaa.

Akseli on siis laajentunut valtavasti vuosien varrella ja matka jatkuu

Akselia käyttää tällä hetkellä johdon lisäksi 600 atrialaista kansainvälisesti päivittäisessä työssään. Akselin ansiosta esimerkiksi alkutuotannossa, tuotannossa, toimitusten- ja sopimusten hallinnassa, taloudessa, sisäisessä laskennassa, myynnissä ja markkinoinnissa sekä HR:ssä työskentelevät saavat keneltäkään kysymättä tietoa, joka on totuudenmukaista ja ajantasaista. Akseli säästää siis paljon aikaa ja vaivaa.

Juhan tiimi on rakentanut yhdessä Atrian Akseli-tiimin kanssa BI-tietovarastoinnin, jonne tietoja kerätään kymmenistä lähtöjärjestelmistä. Toteutuksessa on tällä hetkellä käytetty SQL Server –perheen uusimpia välineitä ja ympäristö sisältää lukuisia palvelimia, joissa tietokannat, kuutiot, raportit sekä ETL:t pyörivät. Power BI:llä Akselista on tehty visuaalinen niin, että sitä on mukava käyttää. Eikä kukaan yksittäinen käyttäjä edes arvaa, miten paljon asioita taustalla pyörii ja mistä kaikesta tietoa kerätään. Eikä hänen sitä tarvitsekaan tietää, koska Akseli huolehtii kaikesta.

Oiwan toimitusjohtaja Hanna Ikkala ja Atrian tietohallinto-johtaja Jukka Mäntykivi paiskaavat kättä sopimuksen kunniaksi.

 

Atria on Pohjoismaiden, Venäjän ja Viron johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä. Se on asiakkaiden, henkilöstön ja omistajien arvostama yli 110-vuotias yritys. Atrian päätuote, Hyvä Ruoka, tuottaa paremman mielen ja kestävää arvoa heidän sidosryhmilleen. Hyvä ruoka on vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, ravitsevaa ja turvallista. Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 1,43 miljardia euroa ja henkilöstön määrä oli noin 4 449 liha- ja ruoka-alan osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Venäjällä ja Virossa. Atria Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1994 lähtien.